IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
14:22 | 16 септември 2016
Обновен: 06:33 | 28 март 2024

Правната комисия в ОбС става временна

Варна няма да има свой омбудсман, решиха още съветниците

По материала работи: Борис Проданов
Правната комисия в ОбС става временна

Създадената ПК „Правна комисия“ бе трансформирана от постоянна във временна на днешно заседание в Община Варна. Това наложи факта, че повечето общински съветници членуват в състава на три постоянни комисии, което е максимума. Освен това, поради специализирания характер на тази комисия следва членовете й да са с юридическо образование, което допълнително редуцира броя на общинските съветници, които могат да бъдат нейни членове. 

 

Предложението за приемане на Правилник за организацията и дейността на обществен посредник на територията на община Варна отпадна от дневния ред на днешното заседание на ВрК „ Изработване на проект на правилник за организацията и дейността на Общински съвет Варна“. Съветниците се обединиха около мнението, че трябва да се изчака с решение по темата, докато Народното събрание приеме промените в закона за местно самоуправление. Тъй като  предложението е внесено през 2013 година, съответно подлежи на преразглеждане от страна на вносителите.

 

Мариана Стойкова

 

Четете още Да спасим "Черноморските игри"!

"Жива библиотека" събира младежи от пет държави

Коментари

Новини Варна