IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:48 | 18 септември 2016
Обновен: 10:01 | 5 май 2024

Ветроходите от Tall Ships отплаваха към Сочи

От там тръгват към Варна на 25 септември

По материала работи: Слав Велев
Ветроходите от Tall Ships отплаваха към Сочи

Участниците във ветроходната регата „Tall Ships “ се очаква да пристигнат в третото черноморско пристанище Сочи на 21 септември, съобщава "Дарик". Така за втори път този град ще приеме най-големите ветроходи в света. За първи път те бяха домакини през 2014 г, отново с Варна. Със сигурност това е най-голямото спортно събитие за Сочи, като разбира се изключваме зимната Олимпиада. През 2014 г повече от 300 000 души в Сочи посетиха ветроходите, като жителите на града са около 470 000. Тази година се очаква рекорд по посещаемост, защото сезонът все още не е приключил.
 

Очаква се ветроходите да влязат в Сочи на 21.09 сутринта, а в 13.00 ч. да бъдет отворени за посещение. Те ще останат там още два дни, преди да потеглят за Варна. В рамките на престоя в Сочи са организирани много тържества. Ще бъде открито специално „Морско село“. В него ще има алея на морската слава, специална изложба -морски символи, кино клуб „Руско георграфско дружество“, а през сцената ще преминет десетки творчески колективи.

 

На 24 септември участниците ще имат парад по улиците на Сочи. На следващия ден ветроходите поемат към Варна, където ще бъдат обявени и победителите в отделните класове.


Още по темата:


60 доброволци ще помагат за регатата Тол шипс


Крайбрежни градове обменят опит по време на Tall Ships
 

 

Коментари

Новини Варна