IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
19:13 | 7 октомври 2016
Обновен: 09:38 | 24 април 2024

Бойко Борисов: Бежанската криза – основен проблем за България

Тези хора търсят място в света, където децата им да имат бъдеще

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: Бежанската криза – основен проблем за България

В тази тежка предвоенна обстановка в света, общините са важно звено и едно от най стабилните ни постижения, а кметовете трябва да помагат на държавата, призова в свое обръщение към всички кметове на общини премиера Бойко Борисов по време на годишната среща на местните власти в к. Албена.
 

Една от най-тежките кризи в момента за страната ни е бежанската, продължи Премиерът и допълни, че  войните  в Сирия, Ирак и Афганистан поставят страната ни в тежко положение, а докато има война няма сила, която да спре бежанците. 
 

Тези хора търсят място в света, където децата им да имат бъдеще. 
 

Успяхме да убедим Европа, че затварянето на балканския път и границите е най-правилното решение за страната ни, издействахме допълнително финансиране. За Европейска гранична полиция са преведени авансово180 млн. лв., с които ще се купи техника и ще се подобрят условията за работещите по границите, допълни Борисов и подчерта , че  единственото,  което ни спасява в момента е работещото споразумение с Турция и двете държави се опитват да поддържат баланс. 
 

Друг важен момент е подписаното споразумение с Афганистан, заради проблема с бежанците в Харманли.
Проблем със семействата няма, проблем са групите от по 40 афганистанци и пакистанци, затова е важно споразумението да влезе в сила час по скоро и да се възползваме от него.

 

В края на своето изявление Премиерът помоли кметовете  за толерантност и обединяване на усилията за да бъде опазен обществения ред и спокойствието на гражданите.

 

Мариана Стойкова

Четете още Борисов: Страната ни е доказана туристическа дестинация

 

Коментари

Новини Варна