IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:29 | 18 октомври 2016
Обновен: 13:29 | 25 април 2024

С кораба BOUDICCA закриха круизния сезон на Морска гара (СНИМКИ)

С него пристигнаха около 900 пасажери

По материала работи: Слав Велев
С кораба BOUDICCA закриха круизния сезон на Морска гара (СНИМКИ)

С кораба BOUDICCA закриха круизния сезон на Морска гара. Той е дълъг 207 метра, широк 23 метра, има 7 палуби и плава под флага на Бахамите. Това е второто му посещение във Варна след 2014 г. С него в морската столица пристигнаха около 900 пасажери. Варна е негова междинна спирка, той идва от Малта и следващата му дестинация е Констанца. За около 300 от пасажерите има организирани екскурзии в града от туроператори. 

 

 

 

 


Този сезон круизните кораби, акостирали на Морска гара са 4, а с тях са пристигнали общо около 2000 туристи. През миналата година корабите са били 10, а през рекордната 2014-а - 36. "Причините за отлива са ясни за всички, те са геополитически и се отразяват не само на Варна, а на целия Черноморски регион", отбеляза началникът на Морска гара Александър Аврамов. Той съобщи още, че за догодина вече има три потвърдени заявки от круизни кораби, някои от тях се очакват през юни-юли, други отново през октомври. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна