IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:04 | 23 ноември 2016
Обновен: 20:25 | 22 април 2024

Детските ясли във Варна са готови за зимата

Във всички обекти е гарантирано отоплението през най-студените месеци на годината, увери директорът на Дирекция „Здравеопазване“ към община Варна Анастасия Георгиева

По материала работи: Борис Проданов
Детските ясли във Варна са готови за зимата

Детските ясли във Варна са готови да посрещнат зимата, обяви в студиото на сутрешния блок на телевизия „Черно море“ „Утро в нашия град“ директорът на общинската дирекция „Здравеопазване“ Анастасия Георгиева. Навсякъде е гарантирано отоплението през най-студените месеци на годината – обектите са обезпечени с гориво, четири от тях са газифицирани, а два са към топлофикация. Всички ясли са снабдени и с резервни хранителни продукти, които да бъдат използвани в случай на необходимост, съобщи още Анастасия Георгиева.

 

Общината работи целенасочено върху повишаване качеството на детските ясли и детските кухни, както и подпомагане на лечебните заведения, подчерта директорът на дирекция „Здравеопазване“. В яслите се работи активно по отношение на адаптацията на децата, което е много деликатен момент, както за децата, така и за самите родители, каза още тя, и допълни, че тази дейност се осъществява с помощта на трима психолози в детските ясли и 12 педагози, наред с активната работа на медицинските сестри и детегледачките. Прилага се и политика на активно взаимодействие с родителите, защото грижата за децата трябва да се осъществява екипно в името на тяхното благополучие.

 

Припомняме, че кандидатстването за детска ясла може да стане при навършване на 3-месечна възраст на детето. Родителите могат да посочат начална година  и месец за кандидатстване. Класирането е по точки и по входящ номер. 1 100 деца са приети в детските ясли в града за 2016г. , завърши Анастасия Георгиева.

 

Иван Барбов

Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна