IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:54 | 25 ноември 2016
Обновен: 20:11 | 30 април 2024

Първа визита във Варна направи новият руски посланик

Н.пр. Анатолий Макаров подписа акта за приключилия ремонт на руския учебен военен кораб "Перекоп" в завод "Флотски арсенал"

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Във Варна направи първата си извънстолична визита новоназначеният руски посланик у нас. Н.пр. Анатолий Макаров подписа акта за приключилия ремонт на руския учебен военен кораб "Перекоп" в завод "Флотски арсенал". "Втората важна цел на моята визита беше да се срещна с кмета и областния управител на Варна. Обсъдихме перспективите за бъдещо развитие на нашите взаимоотношения, които по традиция са много добри. Удовлетворен съм от сътрудничеството между община Варна и нашето генерално консулство тук" - отбеляза Анатолий Макаров.

 



Той подчерта, че българското Черноморие и в частност Варна са любима дестинация на руските туристи. "Градът и комплексите в района правят всичко възможно за пълноценната почивка на нашите граждани тук. Щастлив съм, че можем да отчетем ръст от 30% на руските туристи през това лято" - каза още той.


 

 

Руският посланик каза още, че с кмета Иван Портних са обсъдили възможността за активизиране на побратимените отношения между Варна и градовете Новорусийск и Новосибирск. 

 

Той разкри също, че Варна ще се включи активно в поредицата прояви, които предстоят във връзка с 140-ата годишнина от Освобождението на България от Османско иго. 


Новоназначеният руски посланик не скри, че за него е предизвикателство да работи в България предвид усложнената политическа обстановка в страната в момента. 

 


 

Кметът Иван Портних заяви, че за него е чест, че първата визита на н.пр. Анатолий Макаров извън столицата е точно във Варна. Той каза, че приема това като потвърждение на традиционно доброто партньорство. "Надявам се, че тази тенденция ще продължи и през следващата година, когато Варна ще е Европейска младежка столица. Вярвам се, че много млади хора от Русия ще се включат в проявите, които планираме за 2017 г." - каза Иван Портних. Той допълни, че се надява да се задълбочи и културният обмен с Руската федерация. 

 


По време на визитата си в сградата на община Варна, н.пр. Анатолий Макаров беше придружен от руския консул във Варна Сергей Лукьянчук.

Четете още:

Руските туристи бележат 33 на сто ръст


 

Коментари

Новини Варна