IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:43 | 30 ноември 2016
Обновен: 13:35 | 7 май 2024

Професионално обучение на деца в нужда дава фондация „Св.Св.Константин и Елена“

Те ще преминат курсове за фризьори, готвачи и др.

По материала работи: Слав Велев
Професионално обучение на деца в нужда дава фондация „Св.Св.Константин и Елена“

Професионално обучение на деца в неравностойно положение ще осигури фондация „Св.Св. Константин и Елена“. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на Телевизия „Черно море“ „Утро в нашия град“ Елена Косева – управител на фондацията. „Вече сме провели разговори с някои центрове за обучение. Надявам се през следващата година да успеем да реализираме и тази инициатива. Планираме младежите на 15-16 години да преминат професионални курсове за фризьори, готвачи и др.“ – поясни Елена Косева. 


Фондация "Св.Св. Константин и Елена“ подпомага деца в неравностойно положение от Варна и региона не само по отношение на техните ежедневните нужди, но и осигурява тяхното образователно и творческо развитие. „През изминалата година освен традиционните ни инициативи, успяхме да реализираме и три нови проекта, за които получихме съдействие от община Варна. По време на пленер „Докосване до природата“ децата твориха заедно със склупторите, които се включиха в проявата. Включиха се и в ателие по анимация, в което получиха първите си умения в тази посока от международни преподаватели. Съвместно с ВСУ „Черноризец Храбър“ осигурихме възможност на децата да посещават музеи, кино, театър и различни други инициативи заедно със студенти от университета. Тези три проекта реализирахме паралелно с другите, по които традиционно работим, за да гарантираме развитието на децата в неравностойно положение – в деня на земята засаждаме заедно растения, в деня на народните будители те задължително посещават музей, където научават различни интересни и важни неща от нашата история, подготвяме ги всяка година за първия учебен ден“ – каза още Елена Косева. 

 

Полина Петрова, Иван Барбов
 

Целия разговор с Елена Косева в студиото на сутрешния блок на ТВ "Черно море", вижте тук:

"Щрихи от утрото" (30.11.2016) - Подпомагат над 200 подрастващи лишени от родителска грижа и студенти-отличници

Коментари

Новини Варна