IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:05 | 9 декември 2016
Обновен: 05:07 | 25 април 2024

Стартира нова електронна система за прием в детските градини

Подаването на заявления през 2017 г. ще започне на 20 април

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Стартира нова електронна система за прием в детските градини. Победителят в обществената поръчка за изработване на портала, ще бъде обявен до дни. „Няма големи разлики в сравнение с предишната електронна система. Причината да бъде избрана нова фирма- изпълнител е, че договорът със старата изтече. Планираме системата да бъде тествана преди да започне приемът на документи“ – поясни директорът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова.


Приемът на документи за детските градини през 2017 г. ще стартира на 20 април, а не както до сега на 1 април. Срокът за подаване на заявления ще е точно един месец – до 20 май. Родителите имат право да посочат до четири детски градини, като водещият критерий е близостта на забавачките до адреса по местоживеене. Заявленията ще могат да се подават освен електронно и на място в детската градина. Всеки родител трябва да избере един от двата начина. 


Нова наредба за условията и редът за записване, отписване и преместване в общинските детски градини и подготвителни групи към училищата, беше утвърдена на редовното заседание на постоянната комисия „Наука и образование“ към варненския общински съвет. Документът беше насочен за окончателно разглеждане във временната правна комисия. Същото ще се случи и с Наредбата за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие.


Полина Петрова
 

 

Коментари

Новини Варна