IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:52 | 9 декември 2016
Обновен: 19:56 | 30 април 2024

Кулинарно майсторство показаха хора със зрителни проблеми (СНИМКИ)

Изложбата-конкурс създаде коледно настроение в Културния дом на слепите

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Кулинарно майсторство показаха хора със зрителни проблеми. 15 ентусиасти се включиха в изложба-конкурс, която създаде коледно настроение в Културния дом на слепите във Варна. 


„Кулинарните изделия са приготвени от наши съюзни членове. С тази изложба искаме да покажем на обществото и да докажем на нас самите, че въпреки че имаме зрителни увреждания, ние можем сами да се грижим за себе си и да имаме самостоятелен начин на живот“ – каза за медийна група „Черно море“ Христо Шипанов – председател на териториалната организация на съюза на слепите във Варна. 

 


Изделията в конкурса бяха оценявани от жури с председател шеф Тодор Стойчев. „Участниците са се постарали доста. Оцених кулинарните изделия по два критерия – външен вид и вкусови качества. Имаше доста добри и интересни ястия, но не бях затруднен в преценката“, призна той.


Състезаваха се най-различни ястия – от заек на чеверме, през туршия и сармички, до салата с  украса палма, симпатични пиленца от яйца и шоколадова торта с декоративни рози. Имаше също кексове, погачи и най-различни мезета. Не липсваха дори сандвичи с морски дарове и традиционни коледни бисквити.


За призьорите в конкурса бяха предвидени и награди. Ястията, след като бяха оценени, бяха похапнати дружно от всички, които се бяха събрали в Културния дом на слепите на предколедното тържество. Празничната атмосфера беше допълнена с изпълнение на рождественски песни. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 


 

 

 

Коментари

Новини Варна