IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:13 | 14 декември 2016
Обновен: 21:36 | 17 май 2024

Комплекс „Гергана“ ще е новият дом за стари хора и пълнолетни лица с физически увреждания

Някои от длъжностите се трансформират в други, но числеността им се запазва

По материала работи: Борис Проданов
Комплекс „Гергана“  ще е новият дом за стари хора и пълнолетни лица с физически увреждания

Дом за стари хора „Гергана“ и Дом за възрастни хора с физически увреждания към община Варна се обединяват в Комплекс за социални услуги за възрастни хора „Гергана“.

 

Създаването на комплекса ще доведе до оптимизиране на управлението на услугите и до по-качествено обгрижване на нуждаещите се от услугите на дома хора.

 

За целта, на заседание на временната комисия „Структури и общинска администрация“, бе преразгледан въпросът с администрацията, тъй като при сливането на двете учреждения в едно е необходимо отпадането  и преразпределянето на част от заеманите в момента длъжности. Някои от длъжностите се трансформират в други, но числеността им се запазва.

 

С оптимизацията на персонала се откриват възможности в рамките на общата численост да бъдат заложени повече бройки за санитари – от 20 на 24 броя и един хигиенист, които са много необходими, предвид че 90% от потребителите не могат да се обслужват сами.

 

Разкриването на „Комплекс за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ – ДСХ и ДПЛФУ“ ще изпълнява делегирана от държавата дейност Дом за стари хора и Дом за пълнолетни лица с физически увреждания.

 

Към настоящия момент комплексът се ръководи от директор, а в случай на необходимост ще бъде назначен и зам. директор.

 

Становището на Вр.К. „Структури и общинска администрация“ е положително и предложението е препратено за решение към ПК „Финанси и бюджет“.

 

Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна