IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:23 | 15 декември 2016
Обновен: 16:15 | 2 май 2024

Военнослужещи показаха кулинарни умения в помощ на деца на загинали колеги

Да отворим душите си за добрината, обичта и смирението, които идват с Коледните празници, пожела командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

За 11-а поредна година военнослужещи и цивилни служители на военноморските сили показаха кулинарни умения в помощ на деца на загинали колеги.

 

В щаба на ВМС във Варна се проведе традиционния благотворителен базар, на който бяха изложени различни сладки и солени изкушения, някои от тях с впечатляваща празнична декорация.

 

По щандовете имаше палачинкова торта, кексове, мъфини украсени с фигурки на дядо Коледа и снежни човеци, банички, пити, меденки и др.

 


Сумата, събрана от продажбата им, ще бъде дарена на фондация „Деца на Българската армия“. Тя подпомага деца на военнослужещи, които са загинали или пострадали по време на изпълнение на служебния си дълг. В момента 47 са стипендиантите на фондацията. Благотворителният базар е една от проявите, с която се набират средства. 

 


Традиционни партньори на ВМС в проявата са областна управа, община Варна и Варненската и Великопреславска митрополия. Инициатори на благотворителния базар са синдикалните организации във военните формирования. 

 


Проявата беше открита с празнична програма, в която се включиха гайдарският оркестър на НГХНИ „Константин Преславски“ и част от представителния хор към съюза на офицерите и старшините от запаса и резерва с ръководител кап.II ранг Димитър Димитров. 

 


„Нека да отворим душите си за добрината, обичта и смирението, които идват с коледните празници“, обърна се към присъстващите командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев. 

 


Подобен благотворителен базар се провежда всяка година и в щаба на ВМС в Бургас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна