IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:56 | 9 февруари 2017
Обновен: 19:46 | 15 май 2024

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ търси своите нови стипендианти за 2017 година

Общо 11 са студентите, чието висше образование ще бъде подпомогнато през настоящата година

По материала работи: Слав Велев
Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ търси своите нови стипендианти за 2017 година

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ търси своите нови стипендианти за 2017 година – амбициозни, упорити, предприемчиви, желаещи да повишават компетенциите си и да се усъвършенстват в професиите си бъдещи специалисти в областта на СПА, Wellness и Балнео услугите; в сферата на туризма и свързаните с бранша направления и специалности; в областта на изящните или сценичните изкуства. Общо 11 са студентите, чието висше образование ще бъде подпомогнато през настоящата година от Фондацията.  4-ма ще са стипендиантите в направление „Туризъм“, 4-ма ще са по програмата „Здраве чрез СПА“ и 2-ма ще са в област „Изкуства“. Фондацията ще отпусне и една извънредна стипендия, която ще подпомогне завършването на магистърската степен по „Информационни технологии“ на студент, отгледан до навършване на пълнолетието си в дома за деца лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда“ във Варна.  
 

Основен партньор по програма „Туризъм“ и през 2017 г. ще бъде „Холдинг Варна АД“. Другите две направления ще се реализират с финансовата подкрепа на двама нови спомоществователи. Едната е  „АйГейминг.ком“ ЕООД, която ще отпусне две стипендии по програмата „Здраве чрез СПА“, а другата - „Куадрант Бевъриджис“ АД – с тяхна подкрепа ще бъдат финансирани два студентски арт проекта по програма „Изкуства“. Приемът на кандидатури по различните направления вече започна. За стипендии по програмите „Туризъм“ и „Здраве чрез СПА“ студентите могат да кандидатстват до 15 март. В програма „Изкуства“ кандидатите имат срок до 19 март да представят идеите си за художествени проекти, които могат да осъществят пред публика. 


Всички програми са отворени и за кандидати израснали под институционална грижа, сираци и полусираци, студенти с ТЕЛК или с ниски доходи.                                      


Стипендиантските си програми по различни направления Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ осъществява от 2014 година насам, като до този момент броят на отпуснатите стипендии е 22. С тях е подпомогнато образованието и повишаването на квалификацията по специалността им на студенти от университети в цялата страна. Общата представа за кандидатите за стипендия в различните направления е, че знаят какво искат, имат силна мотивация да дадат най-доброто от себе си, за да се развиват, амбициозни са и искат да успеят в професиите си, и то в България.


Информация за всички активни стипендиантски програми и инициативи на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ можете да намерите тук: http://foundation.bg/events/bg.


Четете още:

Новите стипендианти на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ – амбициозни и силно мотивирани да успеят в професиите си

 

Коментари

Новини Варна