IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:26 | 16 февруари 2017
Обновен: 18:49 | 30 април 2024

Варненски ученици: Чиста личност като Апостола днес няма

Урокът по родолюбие в памет на Васил Левски утре ще бъде отворен

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варненски ученици: Чиста личност като Апостола днес няма

Традиция, която следват вече 10 години ще спазят и утре варненски ученици от Хуманитарната гимназия. Урокът по родолюбие в памет на Васил Левски е инициатива, в която гимназистите се включват с желание - каза Мария Петрова, която е преподавател по история и цивилизация. Проектът на учениците от 12-те класове е под нейно ръководство. „Целта ни е не само да припомним историческите детайли за Апостола, дошли до нас от историята, но и да помислим върху проекцията, която идеите му имат към днешна дата. Животът и делата на Васил Левски, отношението към най-великия българин днес, потребността ни от национални водачи в настоящето - това са важните и неотложни въпроси, които учениците поставят и чиито отговори се опитват да намерят.

 

Урокът ще бъде изнесен чрез филм, презентация и есе, създадено от 105 ученици. Урокът на 17 февруари от 12.30 часа в арт салона на варненската гимназия е отворен за всички, които искат да научат за отношението на младия човек към идеите на Апостола. От анализите, които направихме след прегледа на всички есета забелязахме, че Левски не е идеализиран от учениците. Те имат учудващо реален поглед върху човека Васил Иванов Кунчев, дават си сметка, че толкова чиста личност в днешно време не са срещали, но много биха искали“ – допълни още Мария Петрова.

Ели Маринова

 

Четете още: Урок по родолюбие организират учениците от Хуманитарната

Коментари

Новини Варна