IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:08 | 19 февруари 2017
Обновен: 12:46 | 21 май 2024

Деца от ДГ„Палечко“ почетоха 19 февруари

Малките варненчета разказаха интересни факти за живота и делото на Апостола

По материала работи: Борис Проданов
Деца от ДГ„Палечко“ почетоха 19 февруари


Със стихове и патриотични песни, посветени на българския национален герой Васил Левски, трогнаха учители и родители учениците от четвърта група във варненската ДГ № 6 „Палечко“.  Урокът по родолюбие се проведе в Музея на Възраждането. 

 

Малките варненчета, които се готвят под ръководството на своите учители Сияна Георгиева и Валентина Танева, демонстрираха прекрасни знания по история. И разказаха интересни факти за живота и делото на Апостола на свободата. 
 

Гостуването на момчетата и момичетата от детска градина „Палечко“ в Музея на Възраждането се превърна в традиция – те го посещават за четвърта поредна година. През 2016 г. навръх Трети март възпитаници на детското заведение отново посетиха институцията и разгледаха уникална изложба, в която бяха представени оръжия на български революционери. Сред експонатите се открояваха сабите-револвери на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, сабята на Георги Раковски, знамето на четата на Филип Тотю от 1867 г. и лични вещи на Панайот Хитов.
 

Реликвите са от фондовете на регионалните исторически музеи във Велико Търново, Русе и Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна