IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:41 | 21 февруари 2017
Обновен: 06:01 | 3 май 2024

Варненци ще пътуват по няколко линии само с едно електронно билетче

След реализацията на „Интегриран градски транспорт“ поевтиняват и абонаментните карти

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варненци ще пътуват по няколко линии само с едно електронно билетче

Приходите на „Градски транспорт“  са значително по – високи след реализацията на проекта „Интегриран градски транспорт“  и вливането на линиите на частния превозвач. Това заяви кметът на Варна Иван Портних в предаването  „Европейска Варна“ по  ТВ Черно море. Този процес ще позволи с електронното билетче от един лев  да бъдат сменени няколко линии, както и да бъдат намалени цените на абонаментните карти, а и да се обновява подвижният състав.  Той допълни, че електронно  билетче ще се продава от апаратите по спирките и в автобусите, след като новата тарифна схема се гласува на сесия на местния парламент.

 

„През сесия на Общински съвет трябва да минат транспортната схема и новата тарифна схема, защото също така сме постигнали договореност на база на обективните искания на граждани, например от Боровец, които се возят на цена 1.40 лв, а те всъщност попадат в градската зона. Което към днешна дата можем спокойно да кажем, че не е справедливо, така че това съвсем скоро всъщност ще се поправи. Като се приеме и новата тарифна схема, тогава съвсем спокойно можем да стартираме и продажбата от машините и от самите автобуси и по спирките. С въвеждането на електронната система няма да спре работата по подобряването на работата на обществената услуга градски транспорт.

 

Татяна Кисьова

 

Четете още: До края на март ще са готови първите 10 мултифункционални спортни площадки

Варна ще има парк за велосипеди под наем

Коментари

Новини Варна