IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
14:06 | 2 март 2017
Обновен: 10:27 | 7 май 2024

Малка Райна Княгиня развя знамето на свободата в ЦДГ „Христо Ботев“

Във варненската детска градина за пореден път честваха националния празник на България

По материала работи: Борис Проданов
Малка Райна Княгиня развя знамето на свободата в ЦДГ „Христо Ботев“

За пореден път с песни и стихотворения децата от варненската ЦДГ №8 „Христо Ботев“ отбелязаха националния празник. Акцент в програмата беше присъствието на малко момиченце, облечено като Райна Княгиня, която развя знамето на свободата. „Децата бяха много добре подготвени, но не самата изява е най-важното. Важни са всички знания, които те получават. Основното е, че ги възпитаваме в това да знаят най-важните дати в нашата история, да почитат паметта на героите и да пазят националното си самочувствие“, коментира за вестник Черно море“ директорът на ЦДГ „Христо Ботев“ Веска Янакиева.

 

Децата бяха облечени в специални празнични костюми и рецитираха паметните слова „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“.
 

В празничната програма се включиха малчуганите от ІV група. Изявите им аплодираха деца от всички групи в градината. В залата, в която се проведе тържеството, беше експонирана изложба с картини от паметни битки от Освободителната война.
 

Подобни празнични прояви са традиция за детската градина. Както вече ви информирахме, малките момченца и момиченца от ЦДГ „Христо Ботев“ отбелязаха и годишнината от обесването на Васил Левски. 
 

Полина Петрова

Снимки ЦДГ “ХРИСТО БОТЕВ”

 

 

 

 

 

 


 

Коментари

Новини Варна