IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:55 | 7 март 2017
Обновен: 11:39 | 3 май 2024

Командирът на ВМС поздрави дамите във флота за празника (СНИМКИ)

Равнопоставеността на жените и мъжете във Военноморските сили е важна за националната ни сигурност, каза контраадмирал Митко Петев

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Митко Петев поздрави дамите във флота в навечерието на 8 март. Цивилни и униформени служителки получиха подарък в знак на признателност за професионализма.

 

„Осми март е още един повод да изразим своята благодарност за това, че във Военноморските сили работят жени, които по своята всеотдайност, трудолюбие, прецизност и старание по нищо не отстъпват на мъжете. Когато работим, няма деление между нас, ние сме просто хора, които изпълняват своите задължения, които държат да направят това, което са обещали. Равнопоставеността на жените и мъжете във Военноморските сили е важна за националната ни сигурност“, отбеляза контраадмирал Митко Петев.



 


Капитан-лейтенант Яна Хорозова има 7 години стаж във ВМС и 5 години във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. „Нямах колебания каква професия да избера, защото винаги съм харесвала морето и исках да спасявам света. Винаги съм обичала и предизвикателствата, а за мен да съм морски офицер е голямо предизвикателство и саможертва“, каза тя за Медийна група  „Черно море“. Въпреки че е родена в Силистра, дамата в униформа сподели, че морето за нея вече е начин на живот. Освен служител на Военноморските сили на Република България Яна разкри, че е и майка на две деца. 



 


„Изключително трудно е на една жена да гради кариера. На границата с невъзможното е да се съчетаят задълженията на съпруга и майка с тези на професионалист, отдаден на работата си. Вие успявате да го направите, за което съм ви благодарен“ , обърна се контраадмирал Митко Петев към дамите от ВМС. 

 


Той вдигна наздравица за 8 март с пожелание към всички жени да са здрави, да са обичани и признати. „Нека по-често с внимание да се обръщат към вас, аз съм убеден, че този, който се държи по този начин към вас, само ще спечели“, обобщи Митко Петев.



 


580 са дамите в състава на Военноморските сили на Република България, 11% от тях са униформени служители. 

 



 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна