IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
08:51 | 18 август 2015
Обновен: 05:01 | 23 април 2024

Проверяват полицаи за инцидент с убит пешеходец

Окръжна прокуратура - Пловдив е разпоредила незабавна проверка, касаеща действията на полицейските служители

По материала работи: Златина Добрева
Проверяват полицаи за инцидент с убит пешеходец

Пловдивски полицаи ще бъдат проверени заради тежка катастрофа, при която загина възрастен пешеходец.

Окръжната прокуратура в Пловдив е разпоредила да се извърши незабавна проверка относно действията на полицейски служители от ОД на МВР - Пловдив при катастрофа в града на 12 август.

Тогава 24-годишният неправоспособен пловдивчанин Милан Дивеков блъснал на пешеходна пътека 63-годишен мъж от Пловдив, който починал след удара, пише Дарик.

Окръжна прокуратура-Пловдив е разпоредила незабавна проверка, касаеща действията на полицейските служители, свързани с несвоевременното уведомяване на дежурния прокурор за образуваното досъдебно производство, незадържането на извършителя на местопроизшествието на 12 август, неговото освобождаване оттам, както и други действия или бездействия на полицейските служители.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе и протест срещу определението на Окръжен съд-Пловдив от 14 август, с което на Милан Дивеков е наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Прокуратурата ще иска да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".
В мотивите на протеста се посочва, че Милан Дивеков не живее на постоянен адрес, санкциониран е повече от осем пъти за нарушения на правилата за движение по пътищата. Последното нарушение е регистрирано на 10 май 2015 г. Делото ще се гледа в Апелативния съд в Пловдив.

Срещу Милан Дивеков е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека.

Коментари