IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:53 | 16 юни 2017
Обновен: 17:03 | 30 април 2024

Задържаха варненеца, откраднал инвалидна количка от старица

44-годишният мъж води скитнически начин на живот и има предходна съдимост

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха варненеца, откраднал инвалидна количка от старица

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд  - Варна на 44-годишeн мъж, привлечен като обвиняем за извършена кражба на вещи, предназначени за хора с увреждания. Спрямо 44-годишния Щ.П. са предявени обвинения, че от етаж на къща във Варна, обитаема от възрастна и болна, трудноподвижна жена, са били отнети инвалидна количка, специализиран декубитален дюшек и старинен стенен часовник. Кражбата е извършена на неустановена дата до 13 юни т.год.,чрез проникване в частното жилище посредством използване на техническо средство.  Подобно тежко умишлено престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 5 години.

 

44-годишният Щ.П. води скитнически начин на живот и има предходна съдимост, като последното му изтърпяно ефективно наказание в затвор е било през м. октомври миналата година, за престъпление насочено срещу собствеността на гражданите. За него деянието се явява извършено при опасен рецидив.

 

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на  деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред ВОС. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна