IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:51 | 14 юли 2017
Обновен: 11:12 | 25 април 2024

Стоки за над 110 хил. лв. иззеха на Златните

Открити са в два магазина при спецакции

По материала работи: Пламен Янков
Стоки за над 110 хил. лв. иззеха на Златните

На 12 юли, в кк „Зл. пясъци“, в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на стоки, предмет на запазена търговска марка, е извършена полицейска проверка в търговски обект (магазин) със собственици В. М., 22 г. и М. О., на 19 г. Установено е, че в обекта има изложени за продажба стоки, предмет на 3 запазени търговски марки, като за стоките не са представени нужните документи за разпространение. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна, по случая е образувано досъдебно производство срещу лицата В. М. и М. О., по чл. 172Б от Наказателния кодекс. По досъдебното производство са иззети 197 бр. стоки ( аудио-слушалки и панели за мобилни телефони) на приблизителна стойност около 38 000 лв. 

 

Същия ден, в кк „Зл. пясъци“, в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на стоки, предмет на запазена търговска марка, е извършена полицейска проверка в търговски обект (магазин) със собственик М. Р., на 28 г. Установено е, че в обекта има изложени за продажба стоки, предмет на 16 запазени търговски марки, като за стоките не са представени нужните документи за разпространение, както и документи за произхода на предлаганата стока. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна, по случая е образувано досъдебно производство срещу лицето М. Р. по чл. 172Б от Наказателния кодекс. По досъдебното производство са иззети 597 бр. стоки ( тениски, потници, спортни обувки и къси панталони) на приблизителна стойност около 79 000 лв., съобщиха от полицията.

Коментари

Новини Варна