IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:28 | 21 юли 2017
Обновен: 17:50 | 30 април 2024

Съдят шофьор с фалшива книжка във Варна

Престъплението се наказва с до 8 години затвор

По материала работи: Слав Велев
Съдят шофьор с фалшива книжка във Варна

С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд е предаден 42-годишният Митко Р. от варненското село Каменар, който ще отговаря за съзнателно ползване на неистински официален документ  - свидетелство за управление на МПС и контролен талон, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Престъплението по член. 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода до 8 години.


На 15 април 2017 г. управляваният от  подсъдимия Митко Р.  автомобил бил спрян за проверка от полицейски служители. Водачът представил на проверяващите свидетелство за управление на МПС и контролен талон, издадени през 2010 г. Извършената проверка на документите установила, че на името на Митко Р. не са издавани нито свидетелство, нито контролен талон, както и  че той никога не е преминавал курсове и полагал изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС.


С протокол подсъдимият предал доброволно неистинските официални документи, в който отразил, че ги закупил срещу 1500 лева от непознато лице. За да получи такива документи, Митко Р. предал парите и три снимки на непознатия, както и личните си данни. 


Предстои делото срещу неправоспособния водач, съзнателно ползвал неистинските документи, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.   

Коментари

Новини Варна