IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:15 | 1 декември 2014
Обновен: 21:16 | 25 април 2024

Печки подпалиха 7 къщи

Огнеборците предупреждават в студените дни се внимава повече

По материала работи: Лиляна Трънкова
Печки подпалиха 7 къщи

7 пожара пламнаха в различни къщи само едно денонощие, като общото между тях е, че огънят е тръгнал от отоплителни печки. От пожарната съветват гражданите да бъдат особено внимателни в студеното време, да проверят дали отополителните им уреди са изправни, да няма около тях леснозапалими неща и не се забрвят включени, ако са на ток.
В единият от случаите пламнал апартамент във „Владиславово“ заради газова печка за отопление. Леко е обгорен мъж на 45 години, живущ в апартамента, който е отказал да бъде настанен за лечение. Унищожена е газовата печка и 8 кв. м. дървена дограма.
Пожарникарите гасили дървена барака в местността Боровец Север, която пламнала от електрическа печка. Въпреки бързата реакция на огнеборците, бараката изгоряла до основи. Пострадали хора няма. По същата причина фургон в Ментешето стана на пепел.
Забравено включено електрическо одеяло пламнало в къща на ул. „Велека“ във Варна. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели, домакинско имущество и уреди, опушени са 100 кв. м. стени.
Цялото обзавеждане на всекидневна изгоря при пожар в къща в Девня. Инцидентът е възникнал вследствие на неправилно използване на отоплителен уред. Няма пострадали хора. Технически неизправна електрическа печка е причината за пожар в избено помещение в Аксаково. Няма пострадали хора. Изгоряло е домакинско имущество.
Полицията разследва пожар в къща в Дългопол, при който е изгорял покрива на сграда. Засега причините не са ясни, но няма данни за умишлен палеж.
8 са регистрираните пожари без преки материални щети п – в суха трева, в отпадъци и в метални контейнери, в комин, в животински отпадъци.

Лиляна Трънкова

 

Коментари

Новини Варна