IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:37 | 3 декември 2014
Обновен: 13:34 | 17 април 2024

Пенсионер даде 4400 лв. на "племенника" си

Само такъв сценарий не бяха разигравали досега

По материала работи: Лиляна Трънкова
Пенсионер даде 4400 лв. на "племенника" си

Поредният варненски пенсионер даде всичките си пари на напълно непознат човек и сега чака полицията да го открие. Такъв сценарий досега обаче не се беше разигравал.
Става въпрос запоредната телефонна измама, но в случая 83-годишният старец броил 4400 евро заради съшите с бели конци история. На домашния му телефон звъннал непознат мъж, представил се за племенника му и му казал, че му е пратил по свой познат плик с голяма сума пари в евро, но, за да ги получи, по неизвестни причини трябва да даде всичките си налични пари на непознат. Така във вторник около 20.30 часа вчерта старецът дал всичките си 4400 лв. на напълно непознат. Плик с пари естествено не получил.

ОДМВР – Варна обръща внимание на това, че схемата за телефонната измама е позната, но с променен сценарий. Призоваваме всички граждани, които имат близки в чужбина, да обърнат внимание на своите възрастни роднини и да ги призоват да търсят контакт първо със свои съседи, деца, внуци, за да обсъдят ситуацията с тях.

Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна