Варна 14°
fallback
Крими
15:47 | 4 декември 2014
Обновен: 11:13 | 25 април 2024

8 месеца затвор за серия кражби от магазини

Наркозависимият варненец разбивал витрините с камъни

По материала работи: Лиляна Трънкова

41-годишен мъж бе осъден на 8 месеца затвор за поредица кражби от магазини в централната пешеходна зона на Варна. В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд наложи ефективното наказание на Юлиян Николов. Посегателствата са извършени в периода от 2 до 8 март тази година, при продължавано престъпление и чрез разрушаване на витринните стъкла на общо три търговски обекта.

Крадецът действал радикално - с тротоарна плочка или камък разбивал витрините на магазините и вземал каквото има по витрините - предимно чанти, колани  и обувки от  естествена кожа, както часовници и накити от масова бижутерия. При последния случай очевидец на кражбата опитал да го задържи като произвел сигнален изстрел с газов пистолет, но Николов успял да избяга с откраднатите стоки. Впоследствие по оставените дактилоскопни следи той бил установен. Общата стойност на отнетите при серията кражби чужди стоки  е 2730 лв.

Николов  е зависим към хероин и други опиати и вече е бил осъждан. Той следва да търпи наказанието си при първоначален строг режим, в условията на затвор.

Автор на статията:
Лиляна Трънкова
0 коментара
fallback
fallback