IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:28 | 8 декември 2014
Обновен: 10:38 | 17 април 2024

Арест за поредния наркодилър от варненския квартал "Христо Ботев"

Асенов е 11-ят, който Варненска окръжна прокуратура привлече като обвиняем по досъдебно производство

По материала работи: Лиляна Трънкова
Крадец задигнал играчки и се скрил в морето

Венцислав Асенов, един от разследваните мъже и жени, задържани в хода на специализираната полицейска акция във варненския квартал "Христо Ботев" от днес ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС). Само през миналата седмица, след операция за противодействие на наркотици и разпространението им ВОС задържа с различни мерки за неотклонение 10 мъже и жени, разследвани за тези престъпни деяния.

Асенов е 11-ят, който Варненска окръжна прокуратура привлече като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР във Варна за притежание на наркотици и разпространението им. От дома на обвиняемия органите на реда иззели метаамфетамини, кокаин и други забранени от закона вещества, както и везна за дозиране на наркотиците. Разпитани пред съдия са множество свидетели, които разказали, че Венцислав, чийто прякор е "Латата" редовно продавал от дома си дрога. Експертна справка потвърдила, че иззетите вещества са наркотици.

Днес Варненският окръжен съд анализира всички гласни доказателства, материалите и заключенията на експертните справки. Съдът намира, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се разследва. Разпространението на наркотици е тежко, умишлено престъпление по смисъла на закона, а наказанието е от 2 до 8 години затвор и глоба. Независимо, че Венцислав има чисто съдебно минало, отглежда 2 деца и има постоянен адрес, съдът намира, че има реална опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Основание за този извод съдът намира не само в продължителния период, през който Асенов е разпространявал наркотици, но и във факта, че го е правил от дома, в който отглежда двете си деца.

Ако Венцислав Асенов, разследван за притежание на наркотици и разпространението им обжалва определението на ВОС за първоначалния си арест, той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 16 декември 2014 година от 10,00 часа.

Коментари

Новини Варна