IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
19:45 | 8 декември 2014
Обновен: 08:22 | 20 април 2024

Самозапалилата се жена от Стара Загора е с 92% изгаряния

Светла Мишкова е 32-годишна, няма данни за психично разстройство

По материала работи: Борис Проданов
Самозапалилата се жена от Стара Загора е с 92% изгаряния

С опасност за живота, тежка шокова травма и 92% изгаряния е Светла Мишкова от Стара Загора, която тази сутрин се заля с бензин и се запали на улица в града.


В момента тя е в медикаментозна кома в Клиниката по изгаряния на болница“Св. Георги“в Пловдив, но прогнозите и не са никак добри. Освен всичко друго, е вдишала топли пушечни газове в белите си дробове. По спешност е извършена операция, включваща отбременяващи разрези на засегнатите участъци в долните крайници и гръдния кош и раните са превързани. Направени са и вливания с кристалоидни разтвори и успокоителни лекарства, съобщават от болницата. За нея се полагат грижи в Интензивния сектор на Клиниката по изгаряния, във флуидно легло, подходящо за пациенти с обширни термични травми.


Светла Мишкова е 32-годишна, заедно с майка си е работела в семеен магазин за домашни потреби. Съседи са я видели сутринта да разхожда кучето. Няма данни да се е лекувала от психично заболяване. Засега не е ясна причината за постъпката й.


БГНЕС припомня, че през последните 2 години България се превърна в страната на“живите факли“,както я описват в западната преса. Случаите на самозапалили се хора вече е двуцифрен. Повечето от тях избраха да сложат край на живота си по политически и социални причини. Двама души се запалиха пред сградата на президентството.

Коментари

Новини Варна