IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:58 | 9 декември 2014
Обновен: 12:09 | 17 април 2024

Разбиха БМВ, за да изкарат мъртвопияния шофьор

Екшънът се разигра на метри от кръстовището на булевардите „Осми приморски полк“ и „Цар Освободител"

По материала работи: Златина Добрева
Гражданска защита помогна на паднала жена

Екип на “Гражданска защита” разби задното стъкло на БМВ с прокурорско разрешение, за да изкара мъртвопияния шофьор от автомобила. Екшънът се разигра на метри от кръстовището на булевардите „Осми приморски полк“ и „Цар Освободител“.
42-годишният варненец не успял да спре преди кръстовището и се забил с колата си в задницата на варненско рено. След удара немското возило продължило да се движи настрани и попаднало върху осевата линия между платната, където спряло. След минути пристигналият намясто полицейски екип заварил странна картинка – двигателят на автомобила работел, включен на скорост, а шофьорът бил абсолютно неадекватен, с крак, поставен върху педала на спирачката. В краката му се търкаляла приполовена бутилка водка. Возилото обаче било заключено. След многократните опити на униформените да установят някакъв контакт с шофьора, те потърсили помощ от “Гражданска защита”. С разрешение на дежурния прокурор от Районна прокуратура спасителните екипи разбили задното стъкло на колата и стигнали до шофьора. Изчакващият встрани екип на “Бърза помощ” веднага проверил състоянието на мъжа зад волана и се оказало, че той просто е мъртвопиян. Той бил откаран в спешния център на „Св. Анна“ в напълно безпомощно състояние. Според кръвната проба концентрацията на алкохол в кръвта му била 2,83 промила.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна