IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
15:44 | 9 декември 2014
Обновен: 17:49 | 8 май 2024

Още двама в ареста след акцията в „Максуда“

Решението на Варненския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване

По материала работи: Златина Добрева
Още двама в ареста след акцията в „Максуда“

Още двама от задържаните при наркоакцията в „Максуда“ остават в ареста с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. Решението на Варненския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Пенка Асенова и Валери Мазлъм са разследвани за притежание и разпространение на наркотици. Миналата седмица Варненският окръжен съд определи всеки един от двамата да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда. Асенова и Мазлъм бяха част от 27-те, задържани при акцията на спецполицаите в ромската махала.
43-годишната Асенова е привлечена като обвиняема по досъдебно производство на Първо РУ на МВР във Варна за притежанието на 13,5 грама хероин и на амфетамини, предназначени за разпространение. Разследването е установило водещата й роля в групата, в която попада дори дъщеря й Роза Илиева. Роза е с мярка за неотклонение „домашен арест“.
Апелативните магистрати решиха, че събраните гласни свидетелски показания, материалите и експертните справки обосновават категорично предположението, че Пенка Асенова е извършител на престъплението, за което се разследва. Обвинението е събрало данни, че тя е един от основните разпространители на наркотици в този квартал, а престъплението е с изключително висока степен на обществена опасност. Въпреки чистото съдебно минало и представената документация за хронично заболяване Асенова ще остане в ареста и заради реалната опасност да се укрие и да извърши друго престъпно деяние.
В друго съдебно заседание Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест и на Валери Мазлъм. 38-годишният варненец бе задържан под стража от Варненския окръжен съд на 4 декември. Според държавното обвинение има достатъчно доказателства, че той се занимава с търговия с дрога. Въпреки твърденията на обвиняемия, че е наркозависим и веществата, открити у него били за лична употреба, съдът прецени, че мястото му е в ареста. Валери е осъждан многократно за различни деяния и е с трайни престъпни навици.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна