Варна 14°
fallback
Крими
14:14 | 17 май 2018
Обновен: 01:28 | 29 април 2024

Осъдиха пенсионер, използвал фалшива шофьорска книжка

Нарушителят бил задържан в село на община Долни Чифлик

По материала работи: Слав Велев

Районният съд във Варна осъди пенсионер за съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка по гръцки образец.  

Подсъдимият мъж бил спрян от автопатрул следобеда на 15 май миналата година с управлявания от него лек автомобил „Опел“ в едно от селата на община Долни Чифлик. При оглед на предоставеното от водача свидетелство за управление на МПС по гръцки образец, полицейският екип се усъмнил в холограмния знак и истинността на документа, поради което била извършена последваща проверка от екип на „Пътна полиция“.  Впоследствие, назначената по делото съдебно-техническа експертиза установява, че ползваният от подсъдимия документ не е автентичен, не е издаван от компетентните органи на Република Гърция, а самият водач е управлявал моторно превозно средство без изобщо да притежава валидно свидетелство за правоуправление.  

Пред съда мъжът призна, че е закупил фалшивата шофьорска книжка от неизвестни лица  и съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ.

Подсъдимият е неосъждан и от него не може да бъде търсена наказателна отговорност за самото съставяне на неистинския документ. По силата на постигнато между страните споразумение, съдът му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback