IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:37 | 6 август 2018
Обновен: 10:43 | 2 май 2024

Задържаха във Варна 28-годишен с над 50 гр. кокаин и голяма сума пари

Проведе се специализирана полицейска оперция

По материала работи: Борис Проданов
Задържаха във Варна 28-годишен с над 50 гр. кокаин и голяма сума пари

През изминалата седмица, на територията на град Варна, е проведена специализирана полицейска операция. В резултат на действията на МВР, за срок до 24 часа, е задържан Х.П. (28 г.), известен на органите на реда, за който е установено, че държи в себе си наркотични вещества. При личен обиск, в Х.П. са намерени и иззети 49,95 гр. кокаин и сумата от 940 лв. При процесуално – следствените действия, на адрес в града, обитаван от същия, са иззети още 0,41 гр. от същата наркотична субстанция и сумата от 3000 лв. 

 

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. На Х.П. е повдигнато обвинение, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР - Варна.

 

Повдигнато е обвинение и на 33-годишния К.И. от Варна, добре известен на варненската полиция и осъждан. Същият е задържан за това, че е държал 19,50 гр. производно на амафетамин вещество. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

 

В хода на мащабната операция са образувани общо 27 досъдебни производства и 21 бързи полицейски производства. Проверени са общо 7795 лица и 5078 автомобила. Издирени са 11 лица, обявени за общодържавни издирване. Съставени са 851 АУАН и фишове, издадени са 85 предупредителни протокола.

 

Още по темата: Разследващите провериха 30 адреса и офиси на Митьо Очите

Коментари

Новини Варна