IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:44 | 27 август 2018
Обновен: 03:12 | 25 април 2024

19-годишен шофьор "на градус" убил на пътя свой колега

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд

По материала работи: Борис Проданов
19-годишен шофьор "на градус" убил на пътя свой колега

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен е предаден 19-годишният Тони Б., който при управление на МПС в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,38 промила причинил по непредпазливост смъртта на друг участник в движението – престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“, във връзка с ал. 1 от НК.

 

Тежкото пътно-транспортно произшествие станало на 3 ноември 2017 г. 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, Тони управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км в час, той шофирал с 93 км в час, съобщиха от прокуратурата.

 

Младият мъж пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач К.И. починал на място. 

 

От челния удар е пострадал и подсъдимият Тони Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.

 

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

 

Още по темата: 48 капана, като завоя край Своге, ни дебнат из България

Коментари

Новини Варна