Варна 12°
fallback
Крими
10:49 | 26 януари 2015
Обновен: 19:50 | 1 май 2024

Полицията във Видин предотврати телефонни измами за 50 000 лева

Сигнализирали им служители на банки в града

По материала работи: Лиляна Трънкова

Полицията във Видин предотврати за ден опити за телефонни измами за близо 50 000 лева, съобщават от Областна дирекция на МВР.

В събота възрастна жена от Видин е поискала да изтегли петцифрена сума от сметката си от банков клон в града. Жената е казала, че в телефонен разговор й е било съобщено за пострадал близък, а парите били нужни за заплащане на спешна операция.

Охранителят на банката веднага е сигнализирал в полицията за случая и така е предотвратил измамата.

Същият ден касиерка в друг банков клон също е сигнализирала в полицията, след като се усъмнила в искането на възрастна клиентка да изтегли четирицифрена сума. Полицаите са установили, след разговор с жената, че е жертва на телефонна измама.

Само в събота на територията на областта са предотвратени пет телефонни измами, исканите пари възлизат общо на около 50 000 лева, отчитат от полицията.

От ОДМВР-Видин за пореден път апелират към жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искания за пари и да не се правят плащания на подобни искания, особено направени по телефона.

От полицията препоръчват на хората, които са получили такива обаждания първо да търсят обратна връзка с близките си и да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

 

Автор на статията:
Лиляна Трънкова
0 коментара
fallback
fallback