IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
13:31 | 6 март 2015
Обновен: 00:46 | 29 март 2024

40-годишeн ром задържан за убийството на Вероника

Опитал да тегли пари от дебитната карта на жертвата

По материала работи: Златина Добрева
40-годишeн ром задържан за убийството на Вероника

Има задържан за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова във Велико Търново. Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече Илиян Здравков като обвиняем за грабеж, придружен с убийството на Вероника. Предполагаемият убиец е бил заловен към 3 часа тази нощ на гарата в Горна Оряховица, съобщи bTV.
40-годишният мъж е обвинен в извършването на това престъпление срещу 23-годишната студентка от Никопол, съобщиха от прокуратурата.
Мъжът от ромски произход е жител на Полски Тръмбеш. Известен е на полицията. Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Издирван е за изтърпяване на наказанието.
От убийството до залавянето му се е укривал при приятели в железничарския град. Не е ясно дали заподозреният е имал съучастници.
Престъплението е разкрито след действия на прокуратурата и полицията във Велико Търново, като първоначалните данни са получени след опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата.
Здравков е задържан за срок от 72 часа, като в момента се провежда разпитът му с участие на служебен защитник. Заради разследването повече информация може да бъде оповестена не по-рано от утрешния ден.
Умишлено убийство с цел грабеж бе основната версия на разследването за смъртта на 23-годишната Вероника. След извършената аутопсия стана ясно, че не е упражнено сексуално насилие върху студентката, която в понеделник беше открита мъртва във водите на река Янтра.
Преди дни жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.

Коментари

Новини Варна