IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:31 | 10 март 2015
Обновен: 19:52 | 19 април 2024

Крадлива студентка разигра театър за един телефон

23-годишната получи втората си поредна присъда

По материала работи: Златина Добрева
Крадлива студентка разигра театър за един телефон

23-годишна студентка получи втората си поредна присъда заради подсъдните си навици да краде от дамски чанти. В този случай Мая Николова се размина с условна присъда с 3 години изпитателен срок. Предишната й присъда за подобно посегателство е от 2011-а, а наказанието й е пробация.
На 6 юни миналата година студентката влязла във фризьорски салон на ул. „Дебър“, за да си запази час за козметик. Тъй като имало хора, тя останала да почака. Крадливата дама се огледала внимателно и забелязала дамската чанта на една от клиентките, на която в момента правили прическа. В този момент звъннал мобилен телефон в чантата. Вярна на навиците си, студентката решила да открадне телефона, но за целта разиграла цял миниспектакъл. Казала, че ще изчака, за да си запише час, седнала на стол, близо до чантата, взела да разглежда един от каталозите с боя за коса, завързала разговор с дамите в студиото, заговорила дори собственичката на чантата. Като успяла да разсее жените в салона, сръчно пребъркала чуждата чанта, откраднала телефона, записала си час за козметик и бързичко излязла. Само броени минути по-късно чуждата вещ била продадена в най-близката заложна къща за близо 300 лв.
При разкриването на случая откраднатият телефон вече бил продаден, но крадлата възстановила сумата на жертвата си. Ако през следващите 4 години младата дама не се откаже от навиците си и отново реши да припечели по лесния начин, влиза директно в затвора.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна