IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:47 | 11 март 2015
Обновен: 01:42 | 24 април 2024

Шестима в ареста за кражби

Задигнали коли, колело, компютри, телефони и храна

По материала работи: Златина Добрева
Шестима в ареста за кражби

Разкрити са извършителите на няколко престъпления, съобщиха от варненската полиция. В ареста остават шестима души.
Вчера е подаден сигнал за кражба от заведение за хранене, намиращо се в централната част на Вълчи дол. Неизвестно лице е проникнало през прозорец в обекта и откраднало преносим компютър, мобилен телефон и зарядни. След проведени оперативно–издирвателни дейности е установен и задържан за срок от 72 часа извършителят – Д. Н. на 23 г. от Вълчи дол, осъждан.
Също вчера е подаден сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки на ул. "Филип Тотю". Неизвестно лице е откраднало от стелажите продукти на стойност около 100 лв. След проведени оперативно-издирвателни дейности е установена и задържана за срок до 24 часа М. Ж. на 31 г. от Варна, неосъждана.
Разкрити са и извършителите на взломна кражба на настолен компютър и акумулатор от частен дом в Игнатиево, регистрирана на 6 март. За срок до 24 часа са задържани Т.Т. на 18 г. от с. Доброглед, неосъждан, и непълнолетно момче от Игнатиево, също неосъждано. Вещите обект на кражбата са намерени и върнати на собственика им.
Същите са установени като извършители на кражбата на лек автомобил "Форд", паркиран пред частен дом в Игнатиево, регистрирана на 7 март. Автомобилът също е намерен и върнат на собственика му.
Разкрит е извършителят на кражба на л.а. "Фолксваген", паркиран пред частен дом на ул. "В. Христов" във Варна, регистрирана на 8 март. Като такъв е установен А.П. на 20 г. от Девня, криминално проявен.
Разкрит е и извършителят на кражба от помещение на междуетажна площадка на велосипед "Драг", намираща се в жилищен блок в ж.к. "Вл. Варненчик", регистрирана на 5 март. Като такъв е установен Б. Д. на 38 г. от Варна, осъждан. Велосипедът е намерен и върнат на собственика.
По всички случаи са образувани досъдебни производства.

 

Коментари

Новини Варна