IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:21 | 11 март 2015
Обновен: 19:54 | 19 април 2024

Наркоман влиза в затвора след неуспешен набег

Ще лежи една година

По материала работи: Златина Добрева
Наркоман влиза в затвора след неуспешен набег

34-годишен хероинозависим мъж влиза в затвора за една година, след като беше спипан докато обира апартамент от собственика му. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Борислав Веселинов е осъждан многократно за кражби.
Последната му присъда влиза в сила веднага и трябва да бъде изтърпяна при първоначален строг режим в условията на затвор.
Наркоманът се възползва от възможността да намали присъдата, като призна вината си и получи наказание под предвидения от закона минимум.
На 25 септември миналата година, по обяд, наркозависимият мъж търсел всякакви възможности да си набави пари поне за една доза. Забелязал една от новите кооперации в „Аспарухово“ и решил да разбие един от апартаментите, да открадне каквото може, да го продаде и да си купи хероин. С отвертка и парче арматурно желязо успял да увреди ключалката и касата на входната врата на мезонет и да влезе вътре. На долния етаж си харесал скъп плазмен телевизор, занесъл го в коридора и решил да огледа за ценни вещи и на втория жилищен етаж. За негова изненада обаче от една от стаите излязъл собственика и започнал да крещи: „Дръжте го, дръжте го!“. Подплашеният обирджия си плюл на петите и успял да избяга с празни ръце. Собственикът извикал веднага полиция. Криминалистите успели да свалят дактилоскопни следи от отвертката и арматурното желязо, които крадецът забравил да вземе в паниката си. Освен това в кооперацията имало охранителни камери, които успели да го снимат ясно.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна