IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
08:53 | 17 март 2015
Обновен: 23:43 | 1 май 2024

Крадец на кламери влиза в затвора

Рецидивистът ще лежи 8 месеца зад решетките

По материала работи: Златина Добрева
Крадец на кламери влиза в затвора

Рецидивист влиза в затвора за 8 месеца, след като обра склад за канцеларски материали. 31-годишният Ангел Христов реши да мине по-тънко и се възползва от съкратената процедура. Призна вината си и получи 8 месеца затвор, след като наказанието му бе намалено с една трета от предвидения от закона минимум.
Кражбата е извършена на 27 май миналата година. Мъжът успял да разбие вратата на склад на фирма за търговия с книги и канцеларски материали на приземния етаж в жилищна кооперация в центъра на града. Крадецът натоварил кашон с 20 машинки за телбод, 3 големи алуминиеви перфоратора и 30 химикала в кутийки. Освен това  изнесъл от склада два дървени шкафа от талашит с алуминиеви кантове, които непосредствено след кражбата начупил, за да отдели монтираните върху тях метални кантове. Още същия ден решил да обърне откраднатото в пари и върнал алуминиевите части в пункт за вторични суровини. И именно те го вкараха в затвора. По оставените по тях отпечатъци полицията стигнала до стария си познайник и го окошарила.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна