IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:53 | 26 март 2015
Обновен: 00:12 | 2 май 2024

Има арестуван за убийството на клошаря от „Чайка“

Задържаният е един от събратята на Червения Коце – Красимир

По материала работи: Златина Добрева
Има арестуван за убийството на клошаря от „Чайка“

Полицията арестува единия от събратята по съдба на клошаря Костадин Костадинов, чийто труп бе открит в изоставено заведение на пазарчето в „Чайка“ - Красимир. Днес по обяд той бе доведен с белезници намясто, където бе направен поредният оглед в присъствието на поемни лица, следователи и криминолози. Все още не е ясно дали Красимир ще бъде обвинен за убийството на Червения Коце, но следователите са разпитвали работещите на пазара за него и много хора са видели как го качват с белезници в полицейската кола. От дирекцията на варненската полиция не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. „Засега не мога да коментирам нищо по случая“, каза говорителката на ОДП Ивана Милева.
Трупът на Червения Коце бе открит на 22 март тази година. Според патолозите тялото е престояло около месец в едно от изоставените заведения на пазарчето, точно до аптеката. В самото помещение, в което клошарят е живял, са открити следи от борба, счупен зъб, петна от кръв е имало по стените, по разхвърляните дрехи и по пода. Открита е и дървена щайга, с която явно е налаган Коце, тъй като по нея имало следи от кръв и косми.
Коце, Красимир и още няколко мъже с еднаква съдба обикалят редовно по пазарчето в „Чайка“, ровят по контейнерите, от време на време помагат на търговците да товарят или разтоварват стока. Красимир живее в мазе в блока, в който майка му има апартамент. Той е безработен от години. Изчезнал от пазарчето по едно и също време с Коце, затова първоначално търговците помислили, че той е жертвата. Но днес мъжът бе арестуван.
Лиляна Трънкова
Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна