IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:40 | 30 март 2015
Обновен: 16:48 | 15 март 2024

Проститутки и сутеньори спипани в бардак

Спецакцията на полицията била срещу трафика на хора

По материала работи: Лиляна Трънкова
Проститутки и сутеньори спипани в бардак

При спецакция на варненската полиция се оказа, че е по линия на борбата с трафик на хора. При нея е разбит бардак на ул. „Баба Тонка“ и са направени обиски в домовете на сутеньори и проститутки.

 

При нахлуването на полицията в заведението на ул. „Баба Тонка“ на място са спипани 9 жени, практикуващи най-древната професия, иззети са множество мобилни телефонии и сим карти, компютърни конфигурации и документация, в която подброно било описано заработеното от нощните пеперуди, предлагащи сексуални услуги срещу заплащане. Намерени са и са иззети 1,14 гр. амфетамини и 0,92 гр. марихуана.

 

С постановление на районна прокуратура, за 72 часа са задържани двама мъже, стопанисващи обекта, за които се знае, че са били сутеньори на момичетата. Варненците, които са на 41 и на 42 години, вече имат повдигнати обвинения за склоняване към проституция, а  държавното обвинение ще внесе искания за постоянното им задържане под стража. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна.

 

Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна