IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:24 | 2 април 2015
Обновен: 08:25 | 28 март 2024

Условна присъда за мъж, обещавал работа на ел. техници

С. Димитров е признат за виновен в задочно производство

По материала работи: Златина Добрева
Условна присъда за мъж, обещавал работа на ел. техници

Условно наказание за измама при посредничество за работа в чужбина постанови Районният съд във Варна на 63-годишен мъж.
В задочно производство С. Димитров бе признат за виновен, че в периода от 10 юли до 3 ноември 2009 г., с цел да си набави имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у 10 лица от различни населени места на страната, че ще им закупи самолетен билет за Кипър, с цел работа като ел. техници, при което причинил на всеки от тях имотна вреда от по 200 евро. Под предлог, че поддържа контакт с кипърски работодател, който се интересувал от наемане на български електротехници, подсъдимият сключил договор за представителство с официално регистрирана посредническа фирма във Варна за подбор на персонал. Така по обява на въпросната фирма кандидатите за работа подавали  набор от документи и превеждали суми от по 200 евро по сметка на подсъдимия, с цел организиране на пътуването им и закупуване на самолетни билети. Подсъдимият уверявал, че кипърската фирма-работодател ще им възстанови тези средствата, а в случай че пътуването не се осъществи – парите ще им бъдат върнати по банков път. Пострадалите, след като не успели нито да заминат на работа, нито да си върнат преведените на Димитров пари – подали сигнал за измамливите му действия.
С. Димитров е неосъждан. Той е бил призоваван многократно на всички известни по делото адреси, но и към момента е в неизвестност и има данни, че е напуснал страната. Наложеното му от ВРС наказание е 1 г. лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 г., считано от влизане на присъдата в сила.
Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15- дневен срок.

Коментари

Новини Варна