IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:29 | 3 април 2015
Обновен: 17:18 | 7 март 2024

Обирджията на телефони от деца остава под стража

34-годишният Р. И. е съден и преди

По материала работи: Златина Добрева
Обирджията на телефони от деца остава под стража

Варненският районен съд взе най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража” по отношение на 34-годишния Р. И., привлечен като обвиняем за извършени грабежи на телефонни апарати от подрастващи.
Деянията са извършени в един непродължителен период от време в централната част на Варна, при условията на продължавано престъпление, като  с  дързост и употреба на физическа сила са отнемани мобилни телефони на деца и младежи.
Събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието. По данни на прокуратурата, 34-годишният Р. И. не обитава постоянното си местоживеене и пребивава в отделни изоставени сгради. Обвиняемият има предходна съдимост за извършено от него посегателство над собствеността.
Съдът отчете високата обществена опасност, предвид факта, че пострадалите от деянието са изключително уязвими членове на обществото – в детска и младежка възраст. Като взе предвид и интензитета на извършването на отделните деяния, както и с цел да се предотврати възможността Р. И. да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.
3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 8 април от 13 часа.

 

Коментари

Новини Варна