IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:27 | 3 април 2015
Обновен: 14:51 | 14 април 2024

Съдът остави 27-годишна крадла в ареста

Д. Б. излязла от затвора на 24 март

По материала работи: Златина Добрева
Съдът остави 27-годишна крадла в ареста

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районният съд във Варна на 27-годишната Д. Б., привлечена като обвиняема за извършена кражба.
Спрямо нея са предявени обвинения, че на 1 април, чрез разбиване на витрина на магазин в квартал „Левски“ е откраднала чужди вещи - перилни и почистващи препарати. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Предвидената в закона санкция за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.
27-годишната Д. Б. е осъждана, търпяла е наказания лишаване от свобода с влезли в сила присъди, като на 24 март е била освободена от затвора, след изтърпяване на поредно такова наказание. Съгласно назначена в досъдебното производство съдебно-психиатрична експертиза, жената може да носи наказателна отговорност.
Според ВРП по отношение на обвиняемата са налице данни за съпричастност към извършването на идентична кражба - ден по-рано, в друг район на града. Д. Б. няма постоянен адрес, пребивава на открито на улицата.
Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на  деянието. Предвид липсата на постоянно местоживеене, интензитета и цикличността в престъпната дейност на обвиняемата, може да се обоснове наличие на реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление.
3-дневен е срокът за обжалване на мярката за неотклонение, като при обжалване делото бе насрочено за разглеждане пред Окръжен съд за 8 април от 13 ч.

Коментари

Новини Варна