IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
21:33 | 7 април 2015
Обновен: 09:40 | 20 април 2024

Свлачище в мина край Варна уби човек

Находището на манган Оброчище е четвърто по големина в света

По материала работи: Борис Проданов
Свлачище в мина край Варна уби човек

Един човек загина, а друг бе ранен при тежък инцидент, станал днес в мина "Оброчище" край добричкото село Църква, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.


Днес, по обяд, преди да се срути скалната маса под земята са били бригада от пет души. Инцидентът е станал на фронта, където копае машина за добив на манган. Мината е дълбока 200 - 300 метра.


По време на работа се срутва парче скала и удря загиналия работник в главата. Смъртта му е била почти мигновена. Другият работник, който е ранен в рамото, освен наранявания получил и силен стрес. Той бе откаран в болницата в Добрич, където след преглед около 17 часа е освободен за домашно лечение и разпитан от полицията. Другите трима от бригадата работници са били назад в тунела и не са пострадали.


Загиналият работник е на 40 години, семеен с две деца. За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Добрич и Главната инспекция по труда.
Находището на манган Оброчище е близо до Варна и е четвърто по големина в света.

Коментари

Новини Варна