IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
22:00 | 8 април 2015
Обновен: 12:13 | 25 април 2024

Издирват с термокамера затрупаните от хотела

Сградата е била в процес на събаряне

По материала работи: Ставри Таргов
Издирват с термокамера затрупаните от хотела

В момента екипи обхождат с термокамера руините в сградата на срутилия се стар хотел в курорта Слънчев ден, за да търсят признаци на живот, съобщи шефът на пожарната комисар Тихомир Тотев, цитиран от БТА. Направено е необходимото да се установи връзка и със строителните фирми от обекта, но до момента няма техни представители на място, каза той.

След като приключи огледът с термокамерата, ще бъде направен обход във верига, ще бъде почуквано с метални предмети, за да се види дали някой ще отговори. След това ще се предприемат действия с багери и тежка техника да се обръща плоча по плоча.
Според Тотев работата на мястото на инцидента ще е поне няколко дни.

Той каза още, че няма информация и не се знае точно колко работници е имало в сградата, защото трябва да дойдат представители на строителните фирми и да кажат колко души са наели на работа.

Съобщението за инцидента е получено в 18.09 часа. Първоначалните данни са за един загинал и трима в неизвестност. Той посочи, че екипи са изпратени незабавно на мястото на инцидента. Сградата е в процес на събаряне и в нея не е имало туристи, обясни той.

По думите му най-вероятно загиналият и издирваните са строителни работници, които са извършвали някакви строителни дейности.

Полицията извършва в момента процесуално-следствени действия.

Областният управител Стоян Пасев пък коментира, че са свикани кризисните щабове в общината и областта. По думите му ще бъдат впрегнати всички сили и дано да има живи хора. Той посочи, че в момента хотелите в комплекса са затворени и в тях няма туристи, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна