IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:31 | 4 ноември 2020
Обновен: 10:47 | 20 април 2024

Насрочиха за 8 декември делото за убийството на варненския DJ Теди

По материала работи: Ставри Таргов
Насрочиха за 8 декември делото за убийството на варненския DJ Теди

 DJ Теди

 

След внесен в съда обвинителен акт Варненският окръжен съд образува дело и насрочи за 08.12.2020г. разпоредително заседание за убийството преди 5 години на Тодор Тодоров, известен като DJ Теди. Престъплението е извършено предумишлено и с особена жестокост.

Към наказателна отговорност са привлечени 51-годишният Константин Б. в качеството на извършител и 48-годишният Григор. К., като подбудител на убийството.

На 26.02.2015 г. около 22 часа пред блока, в който живеел, пострадалият бил причакан и намушкан смъртоносно няколко пъти в областта на гърдите. В следствие на нанесените със значителна сила и точност удари смъртта на 45-годишния диджей настъпила почти мигновено.

Разследването на убийството продължи 4 години, като през лятото на 2019 г. бяха повдигнати обвинения на двамата мъже. Важен елемент от доказателствената съвкупност по делото представлява ДНК експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия.

Според обвинителният акт мотивът на подбудителя е свързан с „любовен триъгълник“. Григор К. поръчал убийството на Тодоров на Константин Б., тъй като жената, с която живеел в миналото на семейни начала, имала връзка с дисководещия. В хода да разследването било установено, че Григор на няколко пъти нанасял побой на бившата си жена, както и че е имало сбиване между него и DJ Теди.

В крайна сметка обвиняемият решил да отстрани окончателно конкурента си и получил възможност да заплати за такава поръчка. Според показания на свидетели, той разполагал със значителна сума пари, дадена му от Атанас Р., известен като Наско Ластика, да организира и финансира убийството на Иво Ив. - Гела, с когото Ластика бил в конфликт.

Григор К. не изпълнил ангажимента, който поел. В началото на февруари 2015 г. получил допълнителна сума от 20 000 евро от Ластика. Именно с тези пари платил за убийството на Тодоров.

Причина за това била продължителната и задълбочаваща се в по това време интимна връзка между DJ и жената, от която обвиняемия имал дете. Атанас Р. си искал парите обратно, но Григор се оправдавал, че към юни 2015 г., три-четири месеца след убийството, е под наблюдение и не може да му се издължи.

Смъртта на Ластика осуетила развитието на този аспект от престъплението.

Константин Б. се намира в следствения арест от 17.07.2019 г., а Григор К. от 13.08.2019 г. Двамата многократно са внасяли искания за изменение на определените им най-тежки мерки за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, останали без уважение от съда.   

Ако бъдат признати за виновни, предадените на съд лица могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Коментари

Новини Варна