IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
12:06 | 5 ноември 2020
Обновен: 09:13 | 25 април 2024

Баща и син отиват на съд във Варна за високорискова дрога

По материала работи: Ставри Таргов
 Баща и син отиват на съд във Варна за високорискова дрога

Окръжна прокуратура Варна е финализирала и внесла с обвинителен акт в съда дело за държане с цел разпространение на кокаин с нетно тегло 0.75 грама и съдържание на активен компонент кокаин 48.2 %, на стойност 120.00 лв. Деянието е квалифицирано по чл. 354а,ал.1, изречение 1, предл.4, алтернатива 1, вр. чл.20,ал.2 от НК.

 Престъплението е осъществено в съучастие като съизвършители от баща и син – обвиняемите К. А., на 56 години, от Варна и Т. А., на 29 години, също от Варна.

Според установеното по делото двамата обвиняеми се занимавали с търговия с наркотични вещества.

Т. А. купувал такива, след което, със знанието на К. А., ги занасял в къща, находяща се в местността „Боровец – север“ край Варна. Бащата живеел в тази къща, а синът имал постоянен достъп до нея.

И двамата взимали от набавените наркотици и ги разпространявали на свои клиенти. Всеки знаел за действията на другия.

Парите от продажбите били общи и служели за закупуване на нови количества наркотици, продавани на свой ред от двамата обвиняеми по описания начин.

Т. А. е с чисто съдебно минало, а К. А. – осъждан и реабилитиран.

Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите могат да бъдат наказани с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Коментари

Новини Варна