IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:52 | 5 ноември 2020
Обновен: 03:28 | 12 май 2024

40-годишен получи пробация за закана за убийство на приятелката си

По материала работи: Ставри Таргов
40-годишен получи пробация за закана за убийство на приятелката си

40-годишен мъж беше осъден за закана за убийство. Той беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с убийство към жена, с която живял на съпружески начала.

Деянието е осъществено в условия на продължавано престъпление в периода от 13 до 31 март миналата година. Неведнъж през посочения период подсъдимият ходел до адреса на потърпевшата, викал и настоявал да го пусне в жилището, а по телефона, включително в присъствието на свидетели, той я заплашвал с думите „Да знаеш тебе ще те убия!“.

Заканите възбудили у пострадалата основателен страх от осъществяването им. За случилото се  била уведомена полицията.
Деянието, извършено от 40-годишния мъж ,представлява престъпление против личността.

По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, което бе одобрено от Районен съд - Варна, той  получи наказание „пробация“.

В продължение на една година подсъдимият подлежи на задължителни пробационни мерки, като трябва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. В негова тежест са и направените по делото разноски.
Съдебният акт е окончателен.  

 

Коментари

Новини Варна