IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
15:50 | 16 ноември 2020
Обновен: 05:39 | 28 март 2024

Задържаха под стража двама с близо 3 кг амфетамини във Варна

Грози ги затвор от 3 до 20 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража двама с близо 3 кг амфетамини във Варна

На 16.11.2020 г. по искане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража А. М., 41-годишен и А. Я, 31 годишен. Те са обвиняеми по досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери.

На 13.11.2020 г. на входа на с. Дъбравино при полицейска операция са задържани две лица с притежание на 2733.72 грама метамфетамин. Повдигнато им е обвинение по чл. 354а ал.2 от НК.

Установено е, че А. Я. е съден за такова престъпление и е изтърпял наказанието си през септември 2020 г. Предходната му съдимост обуславя квалификацията опасен рецидив.

Ако бъде признат за виновен, за държането на наркотици в големи размери, А. М. може да получи наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет хиляди до петнадесет хиляди лева.

Ако бъде признат за виновен, А. Я., който е действал при условията на опасен рецидив, може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Съдът уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата обвиняеми.

Разследването по делото продължава, съобщава говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

Коментари

Сашо ( преди 3 години )
Нищо защото в МВР Варна има гнили ябълки от дъъъълго време.варненска полиция трябва да бъде с друго лице. А тия бандит чета вилнеят и правят каквото искат за тях мвр е хан. Само 1 въпрос за нарко номер 1 Павел Илиев бивш колега от споор. Сега нарко шеф който още размахва значката си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна