IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:50 | 24 ноември 2020
Обновен: 11:47 | 3 май 2024

36-годишен с пробация за нарушаване на карантината във Варна

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Ставри Таргов
36-годишен с пробация за нарушаване на карантината във Варна

36-годишен мъж беше осъден за нарушаване на мерки за карантина,  издадени против разпространението на заразна болест по хората и във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната.

На 17 юли тази година е установено, че подсъдимият, в качеството си на лице, поставено под карантина с предписание от Регионална здравна инспекция - Варна, е напуснал адреса, където трябвало да изпълнява противоепидемичната мярка.

Деянието е наказуемо по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. Районен съд – Варна, одобри параметрите на внесеното за разглеждане споразумение и наложи на подсъдимия наказание „пробация“.

В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от половин година.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна