IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
08:30 | 10 декември 2020
Обновен: 13:31 | 22 април 2024

Версиите за тройното убийство във Варна – ревност или разчистване на сметки (Снимка на убитото момиче)

Тепърва случаят ще се разплита

По материала работи: Ставри Таргов
Версиите за тройното убийство във Варна – ревност или разчистване на сметки (Снимка на убитото момиче)

Любовен триъгълник или битово убийство - това са част от версиите, след като в сряда по обед криминалисти откриха във Варна телата на двама млади мъже и жена в апартамент на централната улица “Македония”.

Загиналите са шведски гражданин и двама българи

Основната работна версия е любовен триъгълник - двойно убийство и последвало самоубийство, а другата - битово престъпление. Според окръжната прокуратура убитите били в приятелски отношения.

В жилището е имало още едно момиче, което е избягало през прозореца. Тя е приятелка на единия от убитите. Разказва пред БНТ, че причина за жестокото престъпление е ревност.

Убитото момиче Di Lyana. Снимка фейсбук

Апартаментът бил нает от българския гражданин. При него често идвали приятелите му - чужденци. През последните дни там живеело и убитото момиче, което се е криело от бившия си приятел. По неофициална информация точно той е застрелял другите двама, а после се е самоубил.

“Живее два блока по-надолу. Той ѝ е гадже, но тя го остави. Заплашваше, че ще я убие. Беше луд. Имам записи от крясъците му.

Идваше да я търси, да я бие”, разказа приятелката на наемателя на жилището, който е един от убитите. Оръжието е картечен пистолет.

Сигналът за изстрели в 5-етажната кооперация бил подаден в 10,15 часа от съседи. Апартаментът, в който е извършено тройното убийство, е на първия етаж.

“Подавали сигнали до полицията

заради шумни партита”, разказа жена от входа.

Допуска се и вероятността за четвърти човек, който е извършил кървавата вендета с жертвите за разчистване на сметки. На местопрестъплението пристигнаха окръжният прокурор Красимир Конов и старши комисар Даниел Пашов, директор на Областната дирекция на МВР.

Шведският гражданин с инициали Н. Л. е на 31 г., тялото на другия мъж е на криминално проявен варненец, на 40 г., третата жертва е 23-годишна жена с инициали Т. Т.

Назначена е аутопсия. При разбиването и претърсването на жилището са открити и огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщиха още от прокуратурата.

Полицаите са намерили

автомат и три пистолета – боен и преправени газови

Назначена е и балистична експертиза.

Наемател на апартамента е 40-годишният варненец Д. Г. Той е криминално проявен с регистрация от 2004 г. за хулиганство. Младата жена, която е успяла да избяга, скачайки през терасата, е отведена от екип на Спешна помощ.

“Не можем да кажем дали извършителят е външен човек, или е напуснал апартамента. Нека излязат експертизите. Все още не сме разговаряли със собствениците на жилището”, коментираха още от прокуратурата в сряда.

Тепърва случаят ще се разплита, ще бъдат проведени разговори със собствениците на наетото жилище и съседи. Пуснато е и официално запитване дали убитият шведски поданик има регистрирани криминални прояви в родината си, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна